«Vi har servert fantastiske smaksopplevelser i over 50 år» 

Sild
Lorem ipsum

Vi serverer deg kun det beste

Vi ser først og fremst på oss selv som servitører. En som skaper god stemning og sørger for at alle har det de trenger. Til en hver tid. Som sprer kunnskap og bidrar til rene og trivelige omgivelser. For vi jobber med og for mennesker - og en god servitør er ofte grunnen til at noen kommer tilbake. Gang etter gang.

Vi er en gjeng matentusiaster på Hellandshavn. På Sunnmøre. Bare et langt kast med fiskestangen fra der råvarene våre trives aller best. Og herfra produserer vi silderetter, røkt makrell og cabaret.

60%

Vi står bak 60% av alle silderettene som selges i Norge

25 000

Vi produserer 25 000 glass. Hver dag.

1 år

Silden vår modnes på tønne i 1 år før den får den beste smaken

Vår historie startet for 50 år siden. Den gang bildene kom i sort-hvitt. Og vi har brukt alle årene godt - der smaker, produkter og produksjonen stadig har tatt nye steg. Resultatet er at vi har blitt en ledende norsk produsent av sjømat. Men den viktigste tiden er den vi har foran oss.

En firkant i en rund verden

Mye av det vi produserer kommer i glass som er firkantet. Ikke uten grunn. Det er enklere å stable. Enklere å sette i hylle. Og mye mer bærekraftig å frakte, da vi får flere glass på lastebilen, toget, flyet eller båten. Men det å være litt firkantet i en rund verden handler også om å gjøre ting litt annerledes. Sånn positivt sett.

20%

Vi bruker 20 % rømme i vår rømmesild, der andre bruker 4 %. Smak litt på den.

24%

Vi bruker 24 % tomat i vår tomatsild, der andre bruker 8 %. Smak litt på 
den også.

Norsk

Vi gjør alt her på fabrikken. Og vi bruker frisk norsk løk i de fleste produktene, der mange andre bruker “løkpulver”

Det å gjøre ting litt ulikt de andre viser seg også i produksjonen vår. For her går det fort. Vi tør påstå at det nok ikke finnes et lignende anlegg i landet. Det handler om folka, god planlegging og teknologi. Slik kan vi produsere de velkjente matrettene, samtidig som vi gir mye rom for produktutvikling, der nye retter skal treffe nye hjerter. Og mager.

«Effektivitet er også en av fordelene til en god servitør»

50 år med tradisjon og matglede har lært oss at det ikke finnes noen snarvei til kvalitet og god smak.

Selskapet og historien

Akkurat som med maten vi produserer, har også selskapet vårt en historie som strekker seg langt tilbake i tid.
Lauritz Gjendemsjø

Historien vår starter med Lauritz Gjendemsjø, en odelsgutt som var forutbestemt til et liv på familiens gård. Men Lauritz drømte om havet og valgte å gå sin egen vei. Han startet som fisker og ble etter hvert både skipper og reder.

I 1975 gikk Lauritz «i land» etter en lang karriere til sjøs. Han ville satse på fiskeproduksjon og startet selskapet Gjendemsjø Fiskeprodukter i Brattvåg, som senere ble omdøpt til Gjendemsjø Seafood.

Siden den gang har vi forsynt det norske folk med kvalitetsprodukter fra anlegget i Hellandshamn. I løpet av våre 50 år har organisasjonen hatt en fantastisk utvikling både i kvadratmeter og markedsandel, men vi har fremdeles en liten administrasjon og korte beslutningslinjer. I 2021 bygde vi ut fabrikken vår, for å effektivisere logistikken og produksjonen av råvarer og ferdigvarer.