– Norsk sild –

Rik på historie, bygd på tradisjoner

Gjendemsjø Seafood er en ledende norsk produsent av tradisjonsmat fra havet. Vi produserer silderetter, røkt makrell og cabaret.

Gjendemsjø fabrikk fra gammel avGjendemsjø fabrikk fra gammel av
50 år med tradisjon og matglede har lært oss at det ikke finnes noen snarvei til kvalitet og god smak.

50 år med tradisjon og matglede har lært oss at det ikke finnes noen snarvei til kvalitet og god smak. Sett blikket mot horisonten og nyt smaken av sunn og god hverdagsmat – rett på brødskiva, eller som en spennende smakstilsetning i andre retter.

Selskapet og historien

Akkurat som med maten vi produserer, har også selskapet vårt en historie som strekker seg langt tilbake i tid.
Lauritz Gjendemsjø

Historien vår starter med Lauritz Gjendemsjø, en odelsgutt som var forutbestemt til et liv på familiens gård. Men Lauritz drømte om havet og valgte å gå sin egen vei. Han startet som fisker og ble etter hvert både skipper og reder.

I 1975 gikk Lauritz «i land» etter en lang karriere til sjøs. Han ville satse på fiskeproduksjon og startet selskapet Gjendemsjø Fiskeprodukter i Brattvåg, som senere ble omdøpt til Gjendemsjø Seafood.

Siden den gang har vi forsynt det norske folk med kvalitetsprodukter fra anlegget i Hellandshamn. I løpet av våre 50 år har organisasjonen hatt en fantastisk utvikling både i kvadratmeter og markedsandel, men vi har fremdeles en liten administrasjon og korte beslutningslinjer. I 2021 bygde vi ut fabrikken vår, for å effektivisere logistikken og produksjonen av råvarer og ferdigvarer.