Produksjon og bærekraft

Kort vei fra havet til produksjonen

Bærekraft påvirker hvordan vi arbeider i dag, og hvordan vi planlegger for fremtiden.

Tomatsild i produksjonTomatsild i produksjon
50 år med tradisjon og matglede har lært oss at det ikke finnes noen snarvei til kvalitet og god smak.

Bærekraft

Vårt forhold til bærekraft er at vi alltid skal strekke oss etter å minimere miljøpåvirkningen i alle deler av produksjonen vår. Bærekraft påvirker hvordan vi arbeider i dag, og hvordan vi planlegger for fremtiden.
Gjendemsjø Tomatsild

Silda vår er fisket på forsvarlig måte langs norskekysten, ikke langt fra produksjonsanlegget vårt. Vi ønsker å minimere unødvendig transport, produserer lokalt og bruker kortreiste råvarer der vi kan. Utvidelsen av produksjonsanlegget på Hellandshamn er en viktig del av satsningen på bærekraft.

Vi jobber aktivt med å utvikle mer miljøvennlig emballasje. Både med hensyn til resirkulering, men også med tanke på hvordan produktene kan pakkes og stables på en så plasseffektiv måte som mulig. Vi er opptatt av å ha endringsevne og -vilje, slik at vi raskt kan henge oss på nyvinninger som kan spare miljøet vårt.

Produksjon og kvalitet

I vår bransje må man ha alt på stell. Gjendemsjø Seafood er FSSC 22000-sertifisert, som anerkjenner at vi ivaretar mattrygghet og iverksetter tiltak for å forebygge matsvindel og eksterne trusler.