
30 min

4 porsjoner
Brokkoli og spinatsuppe med Ramsløksild og kokt egg
Ingredienser
- 1 glass ramsløksild
 - 1 brokkoli
 - 1 pk med småspinat
 - 1 løk
 - 1 liten purreløk eller 1 vårløk
 - 1 Sitron (avhengig av størrelse)
 - 3 ss solsikke eller rapsolje
 - Egg (1–2 pr. pers.)
 - Salt og pepper
 
Fremgangsmåte
- Grovkutt løken og purreløken, og kutt brokkolien i to på langs og skjær så skiver.
 - Ha oljen over i en vid kasserolle på høy varme og tilsett brokkolien. Brokkolien stekes så i noen min så den får litt stekte kanter.
 - Tilsett så løken og purreløken og stek videre i ca 2 min, før du tilsetter vann så alle grønnsakene dekkes. Sett på lokk og skru ned varmen til medium.
 - Når brokkolien er bløt, tar du kasserollen av platen og tilsetter spinaten.
 - Kjøres med stavmikser til en glatt og fin suppe og smakes til med salt, pepper og sitron etter smak.
 - Tilsett mer vann om du syns suppen blir for tykk.
 
Anretning/servering:
- Suppen serveres i en suppebolle med ramsløksild, kokt egg og godt brød.
 
Tips:
- For en fyldigere suppe…bytt ut et par dl av vannet med kremfløte.
 - Tilsett gjerne ristede nøtter, gresskarkjerner, solsikkekjerner eller pinjekjerner for å få tilført litt krisp.
 - Suppen kan lages dagen i forveien, men vent da gjerne med å tilsette spinaten til rett før servering da suppen kan miste den appetittlige grønnfargen.