35 min
4 porsjoner
Sursild med løkkrem, brent løk og flatbrød
Ingredienser
- 1 glass sursild
- flatbrød
- 2 løk
- 1 potte kruspersille, gressløk eller dill
- 4 ss smør
- salt og pepper
- ¼ ts sitron
- 1 ss nøytral olje
- 4 små løk, for eksempel sjalott eller delikatesseløk
Fremgangsmåte
Løk-krem
- Skrell og kutt løken i biter. Ha 2 ss smør over i en vid kasserolle sammen med løken og la dette stå på lav varme i ca. 30 min.
- Når løken har fått litt brunlig farge helles den over i en blender sammen med resten av smøret, 2 klyper salt og en klype pepper, samt noen dråper med sitron.
- Kjøres så til en fin glatt krem. Smakes til med mer salt og sitron… men pass på saltet da silda og også er salt.
Brent løk
- Skrell småløken og del den i to.
- Varm opp stekepanne på høy varme og legg løken med snittflaten ned og la den ligge et par minutt før du tilsetter oljen og lar den ligge enda ett – to minutt. Prøv å løft på løken, nå skal du ha en fin «brent snittflate».
- Nå kan du faktisk ta løken fra hverandre, fin pynt med masse smak.
Anretning/servering
- Her er det bare å være kreativ med oppleggingen.
- Du har nå sild, dotter av løk-krem, løk fra sursilda, den brente løken, små seil av flatbrød og urter.
- Alt dette legger du tilfeldig rundt omkring på tallerken.