Klokke ikon
35 min
4 porsjoner

Sursild med løkkrem, brent løk og flatbrød

Ingredienser

  • 1 glass sursild
  • flatbrød
  • 2 løk
  • 1 potte kruspersille, gressløk eller dill
  • 4 ss smør
  • salt og pepper
  • ¼ ts sitron
  • 1 ss nøytral olje
  • 4 små løk, for eksempel sjalott eller delikatesseløk

Fremgangsmåte

Løk-krem
  • Skrell og kutt løken i biter. Ha 2 ss smør over i en vid kasserolle sammen med løken og la dette stå på lav varme i ca. 30 min.
  • Når løken har fått litt brunlig farge helles den over i en blender sammen med resten av smøret, 2 klyper salt og en klype pepper, samt noen dråper med sitron.
  • Kjøres så til en fin glatt krem. Smakes til med mer salt og sitron… men pass på saltet da silda og også er salt.
Brent løk
  • Skrell småløken og del den i to.
  • Varm opp stekepanne på høy varme og legg løken med snittflaten ned og la den ligge et par minutt før du tilsetter oljen og lar den ligge enda ett – to minutt. Prøv å løft på løken, nå skal du ha en fin «brent snittflate».
  • Nå kan du faktisk ta løken fra hverandre, fin pynt med masse smak.
Anretning/servering
  • Her er det bare å være kreativ med oppleggingen.
  • Du har nå sild, dotter av løk-krem, løk fra sursilda, den brente løken, små seil av flatbrød og urter.
  • Alt dette legger du tilfeldig rundt omkring på tallerken.

Flere oppskrifter