Klokke ikon
20 min
4 porsjoner

Wraps med sursild, sylta rødløk og gressløkrømme

Ingredienser

  • 1 glass sursild
  • 1 eple
  • 1 potte gressløk
  • 1 pk småsalat som ruccola, rhubarb eller spinatblader
  • ½ boks seterrømme
  • ¼ sitron
  • 4 st små grove tortillalefser
  • 2 rødløk
  • 1,2 dl eddik 7%
  • 0,9 dl sukker
Sylta rødløk
  • 1,2 dl vann
  • 1,2 dl eddik
  • 0,9 dl sukker
  • 2 rødløk

Fremgangsmåte

  • Bland og kok opp eddik, vann og sukker – hell den kokende laken over rødløk i tynne ringer. Oppbevares på glass i kjøleskap.
  • Lages med fordel noen dager på forhånd.
Gressløkrømme
  • Finkutt gressløken og rør den inn i rømmen sammen med saft fra sitronen (lages gjerne dagen før).

Anretning/servering:

  • Smør rikelig med gressløkrømme utover den grove lefsa.
  • Ha på salat, legg på biter av sursild, sylta løkringer og skiver av eple.
  • Rulles sammen og nytes.

Tips til sildebordet:

  • Lag lefsen noen timer før den skal brukes, rull den inni plastikk og legg så i kjøleskapet så den «setter» seg.
  • Rett før servering tar du den ut og skjærer tykke skiver på skrå og legg på et stilig fat – en perfekt liten rett til sildebordet eller for så vidt tapasbordet.

Flere oppskrifter