20 min
4 porsjoner
Wraps med sursild, sylta rødløk og gressløkrømme
Ingredienser
- 1 glass sursild
- 1 eple
- 1 potte gressløk
- 1 pk småsalat som ruccola, rhubarb eller spinatblader
- ½ boks seterrømme
- ¼ sitron
- 4 st små grove tortillalefser
- 2 rødløk
- 1,2 dl eddik 7%
- 0,9 dl sukker
Sylta rødløk
- 1,2 dl vann
- 1,2 dl eddik
- 0,9 dl sukker
- 2 rødløk
Fremgangsmåte
- Bland og kok opp eddik, vann og sukker – hell den kokende laken over rødløk i tynne ringer. Oppbevares på glass i kjøleskap.
- Lages med fordel noen dager på forhånd.
Gressløkrømme
- Finkutt gressløken og rør den inn i rømmen sammen med saft fra sitronen (lages gjerne dagen før).
Anretning/servering:
- Smør rikelig med gressløkrømme utover den grove lefsa.
- Ha på salat, legg på biter av sursild, sylta løkringer og skiver av eple.
- Rulles sammen og nytes.
Tips til sildebordet:
- Lag lefsen noen timer før den skal brukes, rull den inni plastikk og legg så i kjøleskapet så den «setter» seg.
- Rett før servering tar du den ut og skjærer tykke skiver på skrå og legg på et stilig fat – en perfekt liten rett til sildebordet eller for så vidt tapasbordet.