
45 min

4 porsjoner
Rømmesild med bakte rotgrønnsaker, potet og valnøtter
Ingredienser
- 1 glass rømmesild
 - ca. 500 g rotgrønnsaker som for eksempel: nepe, persillerot, beter el.
 - 200 g kokefast potet
 - 1 liten pk valnøtter
 - 3 ss olivenolje eller solsikke/rapsolje om du vil ha en nøytral olje
 - salt og pepper
 
Fremgangsmåte
- Vask og skrell grønnsakene, del de opp i store biter og ha de over i en ildfast form og vend inn olje, noen klyper salt og godt med pepper.
 - Grønnsakene stekes i en forvarmet ovn på ca 225 grader til de er gylne og møre, ca 20 min.
 - Potetene kokes møre.
 
Anretning/servering:
- Legg rikelig med sild utover på en tallerken, legg så de varme bakte grønnsakene tilfeldig rundt på tallerken og noen skiver med kokt, varm potet.
 - Strø litt knuste valnøtter rundt over det hele.
 
Tips:
- Stek valnøttene et par minutter i en tørr panne før servering for enda bedre smak.
 - Avkjøl potetene og grønnsakene, del de opp i mindre biter og bland det hele sammen med rømmesilda. Da får du en litt annerledes sildesalat til koldtbordet.